Kraambed

Borstvoeding

De aller aller beste voeding die er bestaat is borstvoeding. Als moeder ben jij de enige die dat aan de baby kan geven. Dit is bijna een kans die je niet mag/wilt missen. Medisch gezien zijn er alleen maar voordelen op te noemen, maar borstvoeding geven aan je baby is ook heel knus en leuk om te doen . Als jij het prettig vindt om de baby flesvoeding te geven, dan respecteren wij dat . In onze praktijk stimuleren wij het geven van borstvoeding.

www.borstvoedingnatuurlijk.nl
www.lalecheleague.nl
www.nvl.borstvoeding.nl
www.borstvoeding.com

Kraamzorg

Als je een baby krijgt, is het belangrijk om kraamzorg te regelen.  Via je ziektekostenverzekering kun je dit regelen voor de 16e week van je zwangerschap.

Kraamtijd

De eerste week als jullie baby geboren is komen wij regelmatig bij jullie thuis om te kijken hoe jullie het maken. Of het allemaal lekker loopt, of jullie vragen hebben of klachten. We nemen tijd om de bevalling nog eens door te praten, we kijken of de baby het goed doet. We maken jullie nog op dingen attent als de geboorteaangifte, het bezoek van de huisarts, het hielprikje, de gehoortest en anticonceptie.
De verloskundige die dienst heeft legt de visites af, dat betekent dat zij niet precies weet wanneer ze komt. Maar tussen 13.00 en 15.00 komen wij niet, omdat jullie dan lekker proberen te rusten. In de meeste gevallen zal de verloskundige `s morgens komen.

 

In onderstaande link staat alle belangrijke informatie voor de 1e nacht thuis.

Belangrijke informatie voor de 1e nacht 

EHBO bij zuigelingen en kinderen

Schrijf je in voor de cursus EHBO bij baby’s en kinderen:
Lees meer

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken